Norge

Harald A. Møller AS er Norges største bilimportør, og har siden oppstarten importert mer enn én million biler til norske kunder. Våre fire merker Volkswagen personbil, Volkswagen nyttekjøretøy, Audi og Škoda har alle svært solide markedsposisjoner i det norske markedet.

Personbilmarkedet for 2016 endte til slutt på hele 154 603 og dermed 2,6 prosent høyere enn i 2016. Harald A. Møller AS oppnådde en markedsandel på 27,2 prosent og importerte med det mer enn hver fjerde nye personbil i det norske markedet i 2016. Det ble registrert 36 008 nyttekjøretøy totalt i Norge, 7,6 prosent opp fra 2015. Volkswagen Nyttekjøretøy gjorde det meget sterkt i dette markedet og registrerte 10 315 biler. Det gir en markedsandel på 298,6 prosent i 2016.

Norges største bilimportør
I 2016 ble det registrert 190 611 nye personbiler og nyttekjøretøy i Norge. Totalt ble 52 316 biler (person og nytte) importert av Harald A. Møller AS, en andel på 27,4 prosent. Dette gjør Harald A. Møller AS til Norges største bilimportør.

Volkswagen største bilmerke i Norge
Volkswagen ble i 2016 for tiende år på rad Norges mest solgte bilmerke og Volkswagen Golf den klart mest populære bilmodellen i Norge, også det for tiende år på rad. Det ble solgt 13 148 nye Volkswagen Golf i 2016. Av disse var 5 853 e-Golf og 6 889 Golf GTE/plug in hybrid. Volkswagen solgte 26 574 biler, Škoda 7 774 biler og Audi 7 653 i 2016. Škoda ble med det det åttende største merket, mens Audi ble nummer ni.

Størst også på elektriske biler
Elbilmarkedet i Norge har på bare tre år gått fra å være et nisjemarked til å bli en svært betydningsfull del av nybilmarkedet. MøllerGruppen har som ambisjon også å være ledende på ladbare biler og vi lanserte Volkswagen e-up! i 2013. I 2014 lanserte vi Volkswagen e-Golf, den elektriske versjonen av bestselgeren Golf, som ble veldig godt mottatt i markedet.  

2015 ble året da MøllerGruppen ble den klare lederen i det ladbare teknologiskiftet og Volkswagen oppnådde mer enn 40 prosent markedsandel innen elektriske biler. 2016 vil gå inn i historien som vårt aller beste salgsår noensinne og MøllerGruppen har aldri hatt en bedre posisjon i Norge. Innen ladbare hybridbiler fikk Volkswagen og Audi en samlet markedsandel på 46,2 prosent, og MøllerGruppens merker er dermed størst også i dette segmentet. Salgsutviklingen innen elektriske biler og ladbare hybrider var en vesentlig faktor i konsernets styrkede markedsposisjon i 2016.

Harald A. Møller AS importerer til forhandlere over hele landet
Bilene Harald A. Møller AS importerer selges gjennom et landsdekkende forhandlernett bestående av mange privateide forhandlere, samt forhandlere eid av Møller Bil. Forhandlernettet består av 32 Audi-forhandlere, 71 Volkswagen-forhandlere og 42 ŠKODA-forhandlere. Volkswagen Nyttekjøretøy distribueres til 69 forhandlere. 

ISO 14001
Harald A. Møller AS ble i desember 2011 sertifisert i henhold til miljøstyringssystemet ISO 14001. Sertifiseringen formaliserer vårt miljøengasjement, og forplikter oss i enda større grad til å ta miljøansvar og iverksette tiltak som kan bidra til å redusere den totale miljøbelastningen fra vår virksomhet. 

ISO 14001 standarden krever at vi kartlegger alle miljøbelastninger og iverksetter tiltak for å utbedre prosedyrene på prioriterte områder. ISO 14001 fastsetter en føre var-praksis for vår innvirkning på miljøet. Kontinuerlig forbedring og overholdelse av regelverk er sentrale bærebjelker for ISO 14001. Sertifiseringen er utført av en uavhengig tredjepart (TÜV). 

Vi er stolte over våre initiativ for klimaet, og at miljøhensyn er en viktig del av vårt verdigrunnlag. ”Omtenksom” betyr for oss å ta godt vare på og vise omtanke for våre medmennesker og miljøet. Med hjelp fra våre engasjerte kollegaer skal vi gjøre miljøvennlige valg, og bevisstgjøre oss selv, våre samarbeidspartnere, våre kunder og våre gjester til å ta være miljøbevisste. 

Omfattende logistikk og IKT
Møller IKT utvikler og drifter MøllerGruppens integrerte dataløsninger og har over 4200 brukerkontoer. Møller Logistikk utfører logistikktjenester for Harald A. Møller AS og de norske forhandlerne. Ambisjonen til Møller Logistikk er å være bransjens ledende på logistikktjenester, noe som innebærer ambisiøse mål innenfor områdende kvalitet, produktivitet, ledetider og miljø.  Totalt er det 120 medarbeidere tilknyttet Møller Logistikk. 

Informasjon for frie verksteder
Verkstedlitteratur, verktøy og diagnosesystemer er tilgjengelige også for frie verksteder. Som en seriøs aktør kan du til og med søke verkstedsertifisering for ett eller flere av våre merker. Uavhengig av hvor stort du driver, har du tilgang til vår service- og reparasjonslitteratur på nettsiden erWin. Les mer

Baltikum

MøllerGruppen er en betydelig aktør i det baltiske bilmarkedet. Moller Baltic Import importerer Audi og Volkswagen til de baltiske landene.

Vår import av Audi og Volkswagen til Litauen startet i 1997. Fra 2002 overtok også MøllerGruppen importansvaret for Audi i Latvia, og fra og med 2005 importrettighetene for Volkswagen i Latvia og i Estland. Vår markedsandel indikerer tydelig at vi er en sentral aktør i det baltiske markedet.

Virksomheten og markedsandeler
Volkswagen og Audi er begge godt etablerte merkevarer. Volkswagen personbil hadde i 2016 en markedsandel på 11,2 prosent (12,0), og Volkswagen Nyttekjøretøy  13,4 prosent (15,8). Audi hadde i samme periode en markedsandel på 2,1 prosent.

Marked
De baltiske statene ble sterkt rammet av finanskrisen, men Estland, Litauen og Latvia har hatt en merkbar positiv økonomisk utvikling siden 2011, i følge SSB. Totalmarkedet for personbiler i 2016 var på 59 638 nye biler, som var litt opp fra 2015 (51 870).