94827ab2 a68a 47ad bf02 ee14c5ee778d

Møller Mobility Group blant landets klimavinnere

Møller Mobility Group er ett av få norske selskaper som har utslippsreduksjoner og planer som er i tråd med Parisavtalen.

Møller Mobility Group er ett av få norske selskaper som har utslippsreduksjoner og planer som er i tråd med Parisavtalen.

Kun ti av Norges 100 største bedrifter kutter i tråd med Parisavtalen

Det viser klimaindeksen som i august ble lansert for tredje året på rad.

Møller Mobility Group er ett av disse ti selskapene som utgjør kategori 1.

- Det er gledelig å se at langsiktig- og strukturert arbeid gir effekt. For tre år tilbake satte Møller Mobility Group seg et mål om intensivere arbeidet med å kutte utslipp, og dernest toppe PWCs klimaindeks. Nå er vi der, sier Paul Hegna, konserndirektør for bærekraft og kommunikasjon i Møller Mobility Group.

PWCs klimaindeks er basert på offentlig tilgjengelig informasjon om hvordan Norges 100 største selskaper jobber med klima. Klimaindeksen vurderer selskapene blant annet på bakgrunn av historiske data knyttet til selskapenes utslipp av CO2 og andre klimagasser og mål om klimagassutslipp fremover i tid, samt dokumenterte utslippskutt de siste tre årene.

I 2022 gjorde Møller Mobility Group viktige fremskritt i arbeidet med bærekraft, som er en integrert del av virksomhetens forretningsstrategi. Styret vedtok i februar overordnede utslippsmål for konsernet der målet er å redusere 44 prosent av totale utslipp i scope 1 og 2 fra 2019-2027, samt 30 prosent reduksjon i karbonintensitet for scope 3 fra 2019-2027. Dette følger anbefalingene til Science Based Targets, og vil redusere utslipp i tråd med Parisavtalens 1,5 graders mål.

Les mer om PwCs kimainndeks her