Eirik Andres Bonsted

Han var vår første IT-lærling, og har jobbet som funksjonsspesialist på servicedesken siden mars 2017. Nå er læretiden over og konklusjonen klar: Eirik har bestått fagprøven og fått fast jobb.

Etter at han var ferdig med elektro på Strømmen videregående skole og IT på Rælingen vgs, forsøkte han å skaffe seg plass som IT-lærling. Det var ikke spesielt enkelt og han tilbrakte derfor en måned som telefonselger av blader som Donald og Se & Hør til privatkunder, men solgte, etter eget utsagn, omtrent like mye som en selger av fysiske leksikon.

Så kom han i kontakt med en yrkesveileder på Skedsmo videregående, interessant nok kusinen til eier Morten Møller, og hun tok kontakt med Caspar Hille, leder på Møller Bil Skolen, med spørsmål om vi ikke trengte en IT-lærling? Det var en god ide, syntes Caspar og tok Eirik med på et møte. Eirik gjorde tydeligvis et godt inntrykk og det ble enighet om en prøveperiode på to måneder som gikk over i et tilbud om to års læretid. Den første IT-lærlingen i Møller Mobility Group var dermed en realitet.

Eirik har deretter vært i full sving på servicedesken.

- Eirik har vært eksemplarisk som lærling. Han har vært nysgjerrig, uredd og tatt initiativ fra den første dagen. Jeg er veldig glad på hans vegne og er fornøyd med at Eirik skal være hos oss i tiden fremover. Det gjør meg stolt å jobbe i Møller Mobility Group som gir ungdom en mulighet ved å legge til rette for en utdanning gjennom lærlingordningen, sier Ifar Zamour, Director Infrastructure and Operatins.

-Jeg trives veldig godt og er kjempeglad for at jeg ble tilbudt fast jobb. Det betyr høyere lønn, økonomisk sikkerhet, interessante arbeidsoppgaver sammen med hyggelige kollegaer og muligheter for å spare til egen leilighet. Drømmen i det fjerne er også en Audi A7, smiler han.

Etter sommeren skal han ta påbygg av allmennfag for å skaffe seg studiekompetanse – på kveldstid.

- Jeg er interessert i å skaffe meg kompetanse i IT-ledelse. Jeg er veldig interessert i det og sikter meg inn på en lederjobb med tiden, sier han.

Ingenting i veien med ambisjonene altså. Eirik har også synspunkter på noen kortvarige forbedringer han skal iverksette temmelig raskt.

- Med høyere lønn blir det garantert en overgang fra Europris-pølser til Finsbråten!

Vi ønsker Eirik lykke til videre med en strålende IT-karriere i Møller-systemet.