Nina Mæhle

«Hei Nina, har du anledning til å gå over i 100% stilling? Vi trenger noen på sentralbordet."

Dette spørsmålet fikk jeg første uken jeg var tilbake på jobb, jeg hadde akkurat hatt et år hjemme med barn nummer to, Emil. Fra før av hadde vi Fredrik som nå var blitt fem år.

Jeg måtte fordøye spørsmålet og ba om å få betenkningstid til dagen etter, ville nå i hvert fall høre med ham hjemme først, at dette var greit for den lille familien vår. Jeg husker jeg grudde meg litt til å ta det opp med dagmammaen til Emil, da hun hadde gått med på å passe ham halve dager, men så gjort det helt klart at skulle jeg finne på å jobbe full tid, måtte jeg nok finne noen andre. Hun ville bare jobbe halv stilling selv.

Han hjemme syntes jeg burde gripe sjansen og takke ja … «hvem vet når det neste gang kommer en sånn mulighet, jeg syns du skal takke ja» var svaret jeg fikk. Min gode dagmamma som jeg stolte 100% på, og visste var den beste til å passe på da ett år gamle Emil, ble skuffet og sa som jeg fryktet at da kunne hun dessverre ikke passe ham lenger og at jeg måtte få tak i noen andre.

Så stod jeg der da, skulle jeg takke nei til jobben, fortsette halve dager med rengjøring, lunsj-tilberedning og forefallende kontorarbeid, eller skulle jeg takke ja til sentralbordet på det som den gang het Motorcompaniet, en hyggelig liten bilbutikk med 25 ansatte som jeg var blitt så glad i?

Det ble jo til at jeg takket ja den gangen, heldigvis. Barnepass ordnet seg etter hvert.

Det første 'ja' ble ett av mange i årenes løp, for jeg var så heldig å få jobbe med kolleger som trodde på meg og min arbeidskapasitet. Jeg husker jeg likte godt atmosfæren og de hektiske dagene i den lille bilbutikken og møtet med hyggelige kunder som enten var innom vårt verksted eller innom for å handle ny bil, så da spørsmålet en dag dukket opp, på grunn av en kollegas sykdom, at de ønsket at jeg skulle hjelpe til tre måneder som bilselger, ble jeg både stolt og glad. Jeg følte jo etter hvert at jeg kjente butikken og kundene så godt at dette ville jeg virkelig prøve. De tre månedene ble til flere år.

Og mere spennende jobb enn bilselger i Møller Bil Sør Rogaland skal du lete lenge etter. Kombinasjonen gode produkter du kan stå inne for og hyggelige kolleger gjør lange arbeidsdager til en fryd. Min erfaring er derfor at det gjelder å tørre å si ja til utfordringer når de kommer. Og i disse dager har jeg nettopp takket ja til noe nytt. Etter å ha sprintet syv år rundt på Møller Bil Stavanger med nybilsalg på Volkswagen, hvorav de fire siste har vært sterkt preget av elbil-verdenen, var det nå på tide å utfordre seg selv litt igjen. Nå er jeg med på det nye salgsteamet til Møller Bil Forus Audi.