2000 i køen for Audi e-tron

Audi e-tron
Audi e-tron

Norge var først i verden med en løsning for forhåndsreservasjon av Audi e-tron. Mindre enn to måneder etter lansering runder man 2000 kunder på lista, og nå gleder Audi Norge seg til å dele mer informasjon om bilen.

- Vi kommer til å få så god tilgang på biler til det norske markedet at vi kan ivareta langt flere enn de som til nå har reservert plass. Vi forventer enda større pågang straks vi kan dele mer informasjon om pris og øvrige egenskaper for en bil som er som skapt for norske forhold, sier Harald Edvardsen-Eibak, direktør for Audi i Norge.

Med et utpreget Audi-design, med en skarp utgave av single frame-grillen som et tydelig våpenskjold, og med en størrelse mellom Audi Q5 og Audi Q7, gir Audi e-tron quattro concept spennende hint om hva vi kan forvente oss av fremtidens elektriske SUV fra Audi.

Med en batterikapasitet på 95 kWh har konseptbilen en rekkevidde på mer enn 500 kilometer. Inntil videre har man ikke gått ut med bekreftet informasjon om den produksjonsklare utgaven av bilen.

- Denne kan bli en perfekt bil nummer én for mange norske husholdninger. quattro firehjulstrekk, godt med innvendig plass, høy bakkeklaring og ikke minst lang rekkevidde kan vi allerede nå bekrefte, og vi gleder oss til vi kan lette enda mer på sløret om både pris og andre egenskaper ved bilen, sier Edvardsen-Eibak.

Audi Norge ble et pilotmarked for hele verden, da man i samarbeid med Audi AG lanserte en forhåndsreservasjonsløsning for bilen i april i år. For kroner 20.000 får man en plass i køen før det åpnes for bestilling av bilen neste år. Responsen så langt viser at interessen for bilen er stor i det norske markedet. Inntil videre er ikke detaljene rundt den produksjonsklare utgaven kjent, og Audi Norge får mange spørsmål fra kunder om dette.

- Kunder som har reservert en plass i køen er sikret å være blant de aller første som får tilgang til slik informasjon, straks ting er klart. Basert på det vi nå vet tror vi interessen for bilen vil øke straks vi kan dele mer informasjon med omverden, sier Edvardsen-Eibak.

Inntil videre er det konseptbilen man viser til. Fremdriften til Audi e-tron quattro concept blir sørget for av tre elektriske motorer. En på forakselen, mens de to andre driver bakakselen. Kraftfordelingen mellom de tre elektriske motorene er grunnlaget for e-tron quattro firehjulsdrift.

Motorene i konseptbilen har til sammen stor effekt. De leverer totalt 320 kW (435 hk), men det finnes også en egen boostfunksjon som øker effekten over kortere perioder, til hele 370 kW (503 hk) og dreiemomentet til over 800 Nm. 0–100 km/t gjøres unna på 4,6 sekunder, mens toppfarten er regulert til 210 km/t. Konseptbilen er 4,88 meter lang, 1,93 meter bred og 1,54 meter høy, noe som betyr en rommelig kupé og et bagasjerom på 615 liter.

Samtidig fortsetter Audi elektrifiseringen av porteføljen med stor fart. I Shanghai ble det i april avduket enda en elektrisk nyhet; Audi e-tron Sportback concept, som kommer i produksjonsklar utgave i 2019.