Byway vant Connected Car Challenge

Stolte vinnere
Stolte vinnere

I desember inviterte MøllerGruppen og StartUpLab til konkurransen "Connected Car Challenge" for å bidra til å utvikle spennende app'er som kan brukes i dagens moderne biler. Vinneren ble konseptet Byway som innhenter informasjon om stedene man kjører forbi, og presenterer dette for alle i bilen.

Torsdag var det klart for kåringen av vinneren av "Connected Car Challenge", og tyve forslag hadde kommet inn. Etter en finalerunde hvor de ti beste forslagene fikk lov til å presentere sine ideer nærmere, ble vinneren i går kveld utropt til stor jubel fra de fremmøtte.

Vinnerkonseptet Byway er tatt frem av Martin Jensen og Viral Shah, og er en app som kobler seg til bilens infotainmentsystem. App'en henter informasjon om de stedene man kommer til, eller kjører forbi, og presenterer dette for de i bilen gjennom lyd, bilde og tekst.

- Det var mange gode kandidater, og juryen hadde en vanskelig jobb. Til slutt valgte vi Byway som vinner fordi vi er sikre på at veldig mange vil få glede av en slik tjeneste og faktisk få en rikere kjøretur, sier Rune Simensen, IT-direktør Harald A. Møller AS i MøllerGruppen.

Premien er på 100 000 kroner, og MøllerGruppen håper premiepengene både motiverer og bidrar til at konseptet blir realisert, og at vi alle kan oppleve tjenesten i bilene våre om ikke altfor lenge.

Connected Car Challenge ble initiert av MøllerGruppen sammen med StartUpLab, og hensikten er å bidra til at det blir utviklet flere spennende app'er som kobles til bilen gjennom de mulighetene som finnes i dagens moderne biler. Målet er at dette initiativet kan være et bidrag til å hjelpe oppstartsselskaper til å få realisert sitt potensial.

For mer informasjon kontakt
Anita Svanes
Informasjonssjef, mobil 99569660