Her er prisen på Audis nye e-tron

  • Lavere vekt, ny drivlinje og økt effektivitet
  • 120 kWh hurtiglading med opptil 80 prosent batterikapasitet på 30 minutter
  • To elektriske motorer med en samlet effekt på 313 hk
  • Launch Edition fra 499.000,- inkludert frakt og levering i Oslo
  • Salgsstart 2. september og planlagt utlevering av biler i 2019

Etter tidenes salgssuksess for Audi i Norge med Audi e-tron 55, åpner salget av den nye og rimeligere versjonen Audi e-tron 50. Lanseringsutgaven koster 499.000 kroner.

- Audi investerer tungt i elektrifiseringen av den internasjonale bilparken og det slår særlig
godt ut i det norske markedet. En stor premium-SUV med mye utstyr fra Audi til denne
prisen, det vil jeg beskrive som nesten oppsiktsvekkende, sier Elin Sinervo, direktør for Audi Norge i Harald A. Møller.

Audi e-tron 50 quattro er nær identisk med Audi e-tron 55 quattro, som allerede har sørget for at 2019 blir tidenes beste år for Audi i Norge. Også Audi e-tron 50 quattro kommer med mye utstyr inkludert som standard. I Norge blant annet følgende: Adaptiv luftfjæring, varmeseter foran, navigasjon plus, quattro firehjulsdrift, LED hovedlys, cruise kontroll, elektrisk bakluke, virtual cockpit, parkeringssensor foran og bak, varmepumpe, samt ekstra oppvarming for kupé og batteri.

Audi Norge åpner for bestilling 2. september, og det er klart for utlevering av biler til kunder før nyttår.

Audi e-tron 50 quattro blir blant de raskeste på hurtiglading i markedet, forberedt for 120 kWh hurtiglading og opptil 80 prosent batterikapasitet etter 30 minutters lading. Batteripakken på 71 kWh innebærer en rekkevidde på godt over 300 kilometer etter WLTP-standarden. Offisiell rekkevidde kommer straks bilen er ferdig typegodkjent, men det er klart at rekkevidden tilrettelegger for langt mer enn hva de aller fleste nordmenn kjører til daglig.

- En vanlig nordmann kjører rundt tre mil daglig. Kombinert med mulighetene for hurtiglading er Audi e-tron 50 quattro en bil veldig godt egnet også for langtur, spesielt med tanke på de ledende kjøreegenskapene, sier Sinervo.

Den nye e-tron-versjonen får lavere vekt og en enda mer effektiv drivlinje. Samtidig får den all den samme teknologien og de eksklusive løsningene som ble lansert med Audi e-tron 55 quattro. I tillegg blir S-line eksteriør nå også tilgjengelig på Audi e-tron for første gang med denne versjonen.

Audi e-tron 50 quattro lanseres med egne attraktive og markedstilpassede modeller for det norske markedet. Launch Edition, introduksjonsmodellen, får en startpris på 499.000,-. De to øvrige lanseringsmodellene, e-tron Advanced Business og e-tron Advanced Sport, starter på henholdsvis kroner 559.900,- og 599.900,-.

Advanced Sport-pakken til kroner 599.900,- inneholder det meste av tilgjengelig ekstrautstyr, med Assistentpakke tur med adaptiv førerassistent, Top view-kamera 360 grader, hellakkering, sportsseter i skinn/alcantara med minnefunksjon på førersetet, flerfarget ambientebelysning, Audi smart phone interface og Audi phone box som noen av høydepunktene.

Nye e-tron 50 quattro er en stor SUV som oppfyller behovene til de fleste i det norske
familiesegmentet, både med tanke på størrelse og plass, og dessuten det daglige behovet for rekkevidde – med mye småkjøring i hverdagene og enkelte langturer i helger og ferier. I tillegg gjør prisen at bilen er innenfor rekkevidde for mange. Audi e-tron 50 quattro kombinerer stor plass, høy sikkerhet, quattro firehjulsdrift, høy bakkeklaring, høy komfort og premium kvalitet. Det gjør Audi e-tron 50 quattro til et attraktivt alternativ for nordmenn som ønsker å kjøre elektrisk.

- Audi e-tron viser at premiumkvalitet og elektrisk mobilitet lar seg forene. Nå blir vår
premiumtilnærming til elbil tilgjengelig for mange flere, med de prisene vi tilbyr på Audi e-
tron 50. Vi gleder oss til å starte salget, sier Elin Sinervo, direktør for Audi Norge i Harald A. Møller.

- Vi oppfordrer interesserte kunder til å kontakte sin Audi-forhandler eller følge med på
Audi.no for videre informasjon. Men allerede nå kan jeg si at vi forventer å få god tilgang til
biler og at de første kundene får utlevert bil i år, understreker Sinervo.

Alle priser er inkludert frakt og levering i Oslo.