Kjøper flere glassengler fra Kirkens Bymisjon

AVTALE Generalsekretær Sturla Stålsett, Kirkens Bymisjon og direktør for Kommunikasjon og Samfunnsansvar, Paul Hegna undertegnet dagens avtale.
AVTALE Generalsekretær Sturla Stålsett, Kirkens Bymisjon og direktør for Kommunikasjon og Samfunnsansvar, Paul Hegna undertegnet dagens avtale.

Kirkens Bymisjon og MøllerGruppen utvider sin eksisterende samarbeidsavtale. Den nye avtalen omfatter kjøp av mellom 6.000 og 10.000 hengende glassengler per år, avhengig av bilmarkedet i Norge.

Som en del av sitt samfunnsansvar har MøllerGruppen valgt å støtte organisasjoner og initiativ som bidrar til et rausere og bedre samfunn.

”Lønn som fortjent” i regi av Kirkens Bymisjon gir rusavhengige en jobb å gå til og lønnen utbetales kontant samme dag. Noen av dem lager glassengler. MøllerGruppen har støttet dette prosjektet siden 2007 gjennom kjøp av 5 000 glassengler. Glassenglene er blitt brukt som gaver til medarbeidere.

Nå utvider partene avtalen med at utvalgte Møller Bil-forhandlere vil dele ut glassengler i flotte gavepakninger i forbindelse med utlevering av nye biler til kundene.

- Vi håper å kunne kjøpe rundt 10 000 glassengler hvert år og på denne måten bidra til lønnet arbeid for veldig mange flere kvinner i "Lønn som fortjent", sier Paul Hegna, direktør konserninformasjon og samfunnsansvar.

- Det er med stor glede vi inngår dette samarbeidet. Det er kreativt, framtidsrettet og håpefullt, en fin måte å samarbeide på, en plussdimensjon til de som lager englene og et viktig bidrag til vår måte å jobbe på, sier generalsekretær Sturla Stålsett i Kirkens Bymisjon.

- Det er veldig hyggelig å kunne bidra til det viktige arbeidet som Kirkens Bymisjon gjør. Jeg vil også takke de forhandlerne som satser på dette og har tatt dette godt i mot, sier Harald Frigstad, direktør Møller Bil.

Glassenglene som benyttes som gaver til "nybilkjøpere" over hele landet, vil bli produsert og levert fra fire selvstendige Bymisjoner i Norge.

MøllerGruppen vil ut over dette også kjøpe inntil 1.000 stående glassengler som julegaver til sine medarbeidere i Oslo, Fredrikstad, Haugesund og Trondheim. Avtalen omfatter også økonomisk bidrag til Lønn som Fortjent for oppgradering og styrking av virksomheten.

Lønn som Fortjent
Lønn som fortjent er et arbeidstiltak som siden 2004 har tilbudt arbeid for mennesker med rusrelaterte problemer. LsF en arena der de får oppleve verdien av lønnet arbeid og representerer også et alternativ til prostitusjon, tigging og kriminalitet.

"Englene representerer selve håpet i at det som tilsynelatende er knust og ødelagt kan settes sammen til noe vakkert. Jeg har fått et nytt liv med mening og en annen identitet."
- Arbeidstaker i Engleverkstedet -