Møller Bil vokser videre i Sverige

26. juni signerte MøllerGruppen og AB Enköping Bilkompani avtalen som bekrefter MøllerGruppens kjøp av det svenske selskapet.

Med oppkjøpet av AB Enöping Bilkompani virksomhet i Enköping og Bro styrker MøllerGruppen, gjennom den svenske bilforhandlervirksomheten Møller Bil Sverige, sin posisjon som en av de største forhandlergrupperinger i Sverige. Grupperingen forhandler Volkswagen, Audi, Skoda og Seat og får til sammen 12 utsalgssteder i Midt-Sverige.

Møller Bil Sverige har nær 600 medarbeidere. I 2013 solgte forhandlerne 6 328 nye personbiler og 5 243 brukte biler. Møller Bil Sverige har gjennomført betydelige investeringer og oppgraderinger i Volkswagen-, Audi- og Skoda-anlegg siden MøllerGruppens første etablering i Sverige i 2007. Møller Bil Sverige hadde driftsinntekter på 2,5 milliarder SEK. i 2013.

- MøllerGruppen har tradisjon for langsiktig industriell satsing og har hatt en svært god utvikling av selskapet de siste årene. Møller Bil har som ambisjon å være Nordens ledende bilorganisasjon, uttaler Marius Hayler som er ansvarlig for MøllerGruppens bilforhandlervirksomhet i Sverige.

- Vi har de siste årene fokusert på kundeopplevelsen, vi er derfor svært glade for å se at kundetilfredsheten har forbedret seg betydelig for alle våre merker i Sverige de siste årene og nå er på et høyt nivå, sier Marius Hayler.

AB Enköpings Bilkompani er forhandler av Volkswagen og Skoda i Enköping og Bro. Virksomheten ble etablert i 1960 og selskapet har 50 medarbeidere og en omsetning på 280 millioner SEK i 2013.

- Vi har et stort ansvar for våre medarbeidere, kunder og samarbeidspartnere. Når vi nå står overfor et generasjonsskifte har det vært naturlig å vurdere vårt videre engasjement. For oss i familien har det vært viktig å finne en seriøs og langsiktig eier som kan ivareta våre medarbeidere og kunder på en profesjonell måte. MøllerGruppen er en seriøs og vellykket familiebedrift som står for mange av de samme verdiene som har preget vår egen virksomhet. Vi er svært tilfreds med avtalen, og jeg er trygg på at vi har gitt virksomheten de beste utsiktene for fremtiden, sier Lars-Olof Olsson, eieren av AB Enköpings Bilkompani.

- Vi vil fortsatt være eiere av bygg og anlegg og har inngått en langsiktig leieavtale med MøllerGruppen, sier Lars-Olof Olsson.

Informasjon om MøllerGruppen:
MøllerGruppens kjernevirksomhet er og import, salg og service av de sterke merkevarene Volkswagen, Audi, Skoda og i Norge, Sverige og Estland Litauen og Latvia. I tillegg representerer også gruppen Seat i Sverige. Selskapet ble etablert i 1936 og har vokst til et av Nord-Europas ledende bilkonsern med nær 3800 medarbeidere.

Mer Informasjon om EB Enköping Bilkompani:
AB Enköpings Bilkompani er autorisert forhandler av Volkswagen og Skoda personbiler og lette lastebiler. Bilkompaniet er også autorisert Audi- og Seat verksted. Virksomheten ble etablert i 1960 og selskapet har 50 medarbeidere og en omsetning på 280 millioner SEK i 2013. Årlig selger Bilkompaniet om lag 1300 biler og 28 000 verkstedtimer fra sine moderne forhandleranlegg i Enköping og Upplands-Bro.

Bilkompaniet eies av Hjulsta Förvaltnings AB som i tillegg eier Hjulsta Fastighets AB. Sistnevnte eier og forvalter eiendommene til Bilkompaniet. Eiere av morselskapet siden 1994 er Kristina Olsson og Lars-Olof Olsson.


Kontaktinformasjon

Paul Hegna
Direktør konserninformasjon og samfunnsansvar

Frysjaveien 31b | Tlf: + 47 24 03 33 00
Postboks 6671 Etterstad | Dir: +47 24 03 33 31
N-0609 Oslo | Mob: +47 90 75 31 46