David Øberg leder Hyre i Sverige

Norske Hyre utfordrer det svenske delebilmarkedet- etablerer seg i Stockholm

Publisert:22.06.2022

Nordisk vekstreise i gang: - Når vi nå tar steget inn i Sverige, er dette enormt spennende og vi har tro på en god mottakelse og videre ekspansjon i Norden.

Møller Mobility Group-eide Hyre, blir det største bildelingsselskapet i Norden, når de nå legger ut på sin nordiske vekstreise med Stockholm som første stopp. Med brukervennlighet og pris langt under konkurrentene utfordrer Hyre både bileierskap og det eksisterende delebilmarkedet i Stockholm.

Vekststrategi
Da Hyre etablerte seg i Oslo i 2017, var markedet for delebiltjenester fortsatt lite. Fire år senere har etterspørselen vokst kraftig og selskapet har gått fra å eie 40 til 1600 biler i Oslo, Bergen og Trondheim.

-Per i dag står biler fra Hyre klare til bruk flere steder sentralt i Stockholm og på slutten av sommeren vil 150 kjøretøy være på stedet. Dette er bare begynnelsen. I Oslo har vi over 1000 biler og volumet vil bli betydelig større i Stockholm de neste årene. Når vi nå tar steget inn i Sverige, er dette enormt spennende og vi har tro på en god mottakelse og videre ekspansjon i Norden, sier CEO for Hyre, Nils Petter Nordbø.

Delingsbil er perfekt for Stockholm

-Det er ikke noe godt alternativ til å eie en bil i Stockholm. Hvis du eier en bil og bor i Stockholm, koster en vanlig bil totalt 3 500 - 7 000 SEK per måned, inkludert boligparkering, og de fleste kostnadene består selv når du ikke bruker den. De etablerte delebilaktørene ser ikke helt ut til å ha fått fotfeste med sine tilbud, til tross for at de har mange biler i byen. Vi tror at mye skyldes høye priser. Vi har et konsept som fungerer, med en pris som gjør bildeling til en god avtale. Dette har gjort oss til Nordens største, og en av verdens raskest voksende bildelingstjenester. Nå tar vi fatt på Sverige med ambisjon om å bli størst, sier David Öberg, administrerende direktør i Hyre Sverige.

I dag har Hyre 35 ansatte og det pågår rekruttering for å få på plass en lokal organisasjon som skal stå for driften av den svenske virksomheten.

____

Om Hyre

Nordens største bildelingstjeneste på 4 år
Hyre er et bildelingsselskap som ble etablert i 2017 med 8 ansatte og lanserte første versjon av appen i 2018 med 50 biler. I dag teller vi 35 teknologioptimistiske ansatte og med over 1 500 biler er vi blitt Nordens største bildelingstjeneste. Hyre er et joint venture mellom Møller Mobility Group (MMG) og Hyre Management, med MMG som største eier.