Pressemeldinger fra MøllerGruppen

Klare for 2014 Årets sesong var svært god og teamet er nå klar for en ny sesong i 2014.
Klare for 2014 Årets sesong var svært god og teamet er nå klar for en ny sesong i 2014.

Møller Bil Motorsport fortsetter i det tyske langdistansemesterskapet VLN også i 2014, og skal kjøre seks løp på Nürburgring Nordschleife.

- Årets sesong var svært god for oss, og vi er nå klare for en ny sesong i 2014. Vi øker satsingen til å gjelde seks løp, og gleder oss til å ta med ansatte fra Møller Bil og våre samarbeidspartnere på faglige turer til verdens lengste racerbane også neste år, sier direktør i Møller Bil, Arne Lorvik.

Møller Bil Motorsport fortsetter med sin Audi TT 2,0 TFSI som var ny foran 2013-sesongen, og fortsetter også med sjåførene Håkon Schjærin fra Flisa, Atle Gulbrandsen fra Hamar og Kenneth Østvold fra Ottestad. Som tidligere vil teamets faste mekanikere komme fra ulike Møller Bil-forhandlere over hele landet, mens det i hvert løp også vil være med 3-4 gjestemekanikere fra Møller Bil, som aldri har vært mekanikere i et billøp tidligere.

- Både bilen, samarbeidet med vår tekniske partner i Tyskland og ikke minst innsatsen til Møller Bils mekanikere fungerte meget bra år, så vi er optimister med tanke på neste sesong. I år tok vi tre andreplasser på rad, og var på vei mot en overlegen seier i det siste løpet da vi måtte bryte rett før målgang. Neste sesong er målet å bryne seg helt i toppen i alle de seks løpene vi skal kjøre, sier teamsjef og en av sjåførene, Håkon Schjærin.

Alle løpene i det tyske langdistansemesterskapet VLN arrangeres på den 25 kilometer lange Nürburgring Nordschleife, og løpene har en varighet på mellom fire og seks timer. VLN består av til sammen ti løp, og det norske racingteamet skal delta i seks av dem.

- Mange team gjør som oss ved at de plukker ut noen av løpene. Det vil si at vi ikke kan kjempe om noen sammenlagttittel, men hvert eneste løp i VLN er så krevende og prestisjefylt at det blir som et lite mesterskap i seg selv. Så vårt mål er å gjøre det så bra som mulig i de løpene vi deltar i.

Den første Tysklandsturen blir allerede den 22. mars da mesterskapet avholder sin offisielle test, før teamet er klare for den første og tredje runden i VLN-mesterskapet henholdsvis den 29. mars og den 26. april. Deretter skal Audi-teamet kjøre alle de fire siste løpene den 23. august, 13. september, 11. oktober og 25. oktober.

PS: Sjekk ut vår nye promovideo på: http://www.youtube.com/watch?v=9a5bBUEUhGk

--
For mer informasjon:
Håkon Schjærin, 900 20 965
www.mollerbil-motorsport.no

Følg oss på sosiale medier:
www.facebook.com/mollerbilmotorsport
www.twitter.com/mollerbilmsport
www.youtube.com/mollerbilmotorsport
www.flickr.com/mollerbilmotorsport

For live resultater under løp:
Send en SMS med kodeordet ”R4Live” til 2077, eller last ned Møller Bil Motorsport sin app til din smarttelefon!

Bakgrunnsinfo:
Møller Bil Motorsport deltar i det tyske langdistansemesterskapet VLN (Veranstaltergemeinschaft Langstreckenpokal Nürburgring ) som arrangerer alle sine løp på den 25 kilometer lange Nürburgring Nordschleife. Det norske racingteamet deltar med en Audi TT 2,0 TFSI i klasse SP3T for biler med 2,0 liters turbomotorer. Sjåfører er Håkon Schjærin (KNA Vålerbanen), Atle Gulbrandsen (KNA Hedmark) og Kenneth Østvold (NMK Elverum), og mekanikerne kommer fra ulike Møller Bil verksteder i Norge. I tillegg til en fast stab av mekanikere fra Møller Bil, har teamet også noen helt nye gjestemekanikere på hvert løp som har blitt plukket ut fra ulike Møller Bil verksteder, og som får en unik erfaring og et minne for livet. Alle nye fagarbeidere som har vært lærlinger i Møller Bil som har fått fast ansettelse, får også en tur til Nürbugring med faglig innhold på verdens råeste racerbane.

I konkurranse med fabrikksstøttede team har Møller Bil Motorsport kjørt inn til flere seirer i SP3T-klassen som går for å være en av de vanskeligste klasene å vinne i VLN-mesterskapet. VLN regnes som det mest prestisjefylte nasjonale langdistansemesterskapet i verden, og har et snitt på 30 000 tilskuere.

Møller Bil Motorsport samarbeider med Castrol, Continental, Würth, Volkswagen Møller Bilfinans AS, Europcar, Harald A. Møller AS og Ferskvann Reklamebyrå.