Sverre Helno ny administrerende direktør i Møller Bil

Sverre Helno (57) blir ny administrerende direktør for Møller Mobility Groups samlede forhandlervirksomhet, Møller Bil, i Norge, Sverige og Baltikum. Her med konsernsjef Petter Hellman (tv).
Sverre Helno (57) blir ny administrerende direktør for Møller Mobility Groups samlede forhandlervirksomhet, Møller Bil, i Norge, Sverige og Baltikum. Her med konsernsjef Petter Hellman (tv).

Sverre Helno (57) blir ny administrerende direktør for Møller Mobility Groups samlede forhandlervirksomhet, Møller Bil, i Norge, Sverige og Baltikum.

Møller Mobility Group er Nordens største bilorganisasjon med en samlet omsetning på over 26 milliarder kroner og nær 4300 medarbeidere. Forhandlervirksomheten Møller Bil består i dag av totalt 68 forhandlere og over 3800 medarbeidere i Norge, Sverige og Baltikum.

- Møller Bil har offensive vekstambisjoner, og vi har vært opptatt av å finne en leder som evner å sette tydelig retning og som er god med folk. Med Sverre Helno på laget får vi en solid strateg med sterk gjennomføringsevne og evne til å skape entusiasme. I tillegg får vi en leder med solid retailkompetanse og bred erfaring fra både drift, forretning- og organisasjonsutvikling og omstilling, sier konsernsjef Petter Hellman.

Det har vært gjennomført en svært grundig rekrutteringsprosess, der sterke interne og eksterne kandidater har konkurrert om jobben. Vurderingskriteriene har vært mange, og ansettelsen er bredt forankret i konsernledelsen, styret og hos eierne.

- Med Sverre Helno får vi den best kvalifiserte lederen til vårt største forretningsområde. Vi får en åpen, involverende og inkluderende leder som identifiserer seg med vårt verdigrunnlag og forstår at organisasjonsutvikling er nødvendig for å skape gode resultater, sier Petter Hellman.

Sverre Helno har lang erfaring innen retailvirksomhet og utvikling av kjedekonsepter. Han er utdannet siviløkonom og har toppledererfaring fra Umoe Restaurants, Bertel O. Steens forhandlervirksomhet, Voice Norge AS og Gresvigs detaljhandelsvirksomhet. Han har også vært kjededirektør for ICA og viseadministrerende direktør for Statoil Detaljhandel Skandinavia. Helno har vært styremedlem i Møller Mobility Groups importselskap Harald A. Møller AS i perioden fra 2004 til 2010.

- Møller Mobility Group har en sterk posisjon som en av Nord-Europa ledende bilorganisasjoner. Jeg har hatt stor glede av å bli kjent med Møller-familien og virksomhetene gjennom mine år som styremedlem i Harald A. Møller AS. Nå gleder jeg meg til å bli bedre kjent med hele organisasjonen, og til å ta fatt på en av de mest spennende lederoppgavene i bilbransjen i Norden, sier Sverre Helno.

Sverre Helno tiltrer 1. november.