Volkswagens ikoniske

Volkswagen feirer 75 år i Norge: Selger den siste fossilbilen i år

Publisert:20.10.2023

Volkswagen markerer en betydelig milepæl lørdag 21. oktober, på dagen 75 år etter at merket etablerte seg i Norge. Jubileumsåret markeres også med full fossilbilstopp fra nyttår for det ikoniske personbilmerket.

Om et par måneder selges altså den siste nye ikke-elektriske personbilmodellen fra Volkswagen i Norge.

- Det fremstår kanskje merkelig å markere milepælen ved å ta modellikoner ut av porteføljen vår, men dette har vært en ambisiøs og viktig satsing over tid. Hensikten har vært å drive frem endringer vi mener er av avgjørende viktighet, sier Ulf Tore Hekneby, administrerende direktør hos Volkswagen-importør Harald A. Møller AS.

Har solgt over 1 million biler – nå tar elbilene helt over

Helt siden 1948 har Harald A. Møller AS importert Volkswagen til Norge, og det hele startet med den ikoniske bobla. De siste 75 årene har drøye 1.100.000 Volkswagen personbiler funnet veien til norske hjem og garasjer. I løpet av de siste ti årene har Volkswagen personbil importert mer enn 102.000 elbiler til Norge.

Faktisk var 21. oktober også datoen for den første registreringen av en fullelektrisk modell fra Volkswagen i Norge. Det var for nøyaktig ti år siden, i 2013, og Volkswagen Norge feirer derfor to jubileer 21. oktober 2023.

- Elbilutviklingen har frem til nå vært en formidabel suksess. Det skyldes nok både at nordmenn ønsker seg klimavennlige løsninger, et bredt utvalg elbiler i alle segmenter, men også politikernes vilje til å gi gode incentiver. For at utviklingen skal fortsette i riktig retning, må vi sørge for at disse incentivene ikke vannes ut for fort, mener Hekneby.

Selger siste Golf i desember

Hekneby sier at de er kompromissløse når de nå tar farvel til fossilbilene fra Volkswagen personbil:

- Som et siste farvel til fossile biler, blir den siste Volkswagen Golf satt i bestilling mot slutten av året. Dette markerer på mange måter slutten på en æra, men også begynnelsen på en ny og viktigere æra der vi i større grad skal være en del av løsningen – og ikke problemet.

- Vi oppfordrer alle til å vurdere en elbil ved deres neste bilkjøp. Å bytte til elbil er et avgjørende skritt for å redusere individuelle karbonavtrykk og i sum et viktig bidrag til å bekjempe klimaendringer, sier Hekneby og peker på de gode alternativene som nå finnes:

- Bare se på vår portefølje av elbiler i ID.-familien. Dette er biler som er fullgode erstattere til fossilbilen, med god rekkevidde og med alt nordmenn ønsker seg i bilene de velger. Senest med nye Volkswagen ID. 7, som blir en klokkeren og elektrisk erstatter for folkekjære Passat, sier Hekneby.