Volkswagen Group publiserer ny rapport om bærekraft

Volkswagen med bærekraftsrapport
Volkswagen med bærekraftsrapport

Volkswagen har publisert sin nye bærekraftrapport. I rapporten kommenterer styremedlemmer i Volkswagen Group strategiske temaer. Volkswagen Group kan nå tilby verdens største bilflåte med lave utslipp.

Volkswagen-konsernet fortsetter å gjøre store fremskritt på veien mot å bli verdens mest miljøvennlige bilprodusent. Dette blir dokumentert i den nye bærekraftrapporten som ble publisert den 4. mai. Rapporten gir informasjon om fremgangen som er oppnådd i økonomisk, miljømessig og sosial bærekraft i 2014.

- Bærekraft er en driver for hele vår forretningsvirksomhet, slår styreleder i Volkswagen Group, Prof. Dr. Martin Winterkorn, fast. - For første gang er hele 57 modellvarianter med utslipp under 95 gram CO2 per km tilgjengelig. Dette betyr at gruppen kan tilby verdens største flåte av biler med lave CO2-utslipp, uttalte Winterkorn.

Rapporten inneholder denne gang artikler fra styremedlemmer i Volkswagen Group om temaene økonomisk ansvarlighet, miljø- og samfunnsansvar og flere aktuelle temaer. I fjor vedtok Volkswagen Group 16 fokusområder som skal bidra til videre fremgang for å gjøre gruppen til verdens mest bærekraftige bilprodusent.

- Vi har et spesielt stort ansvar som et at verdens største industrikonsern, sa Winterkorn. Vi ønsker å bruke vår størrelse og betydning til det beste for mennesker, miljøet og samfunnet. Bærekraft handler ikke for oss om noe som bare er ‘nice to have', men bærekraft er en reell og målbar verdi for vår virksomhet.

Volkswagen Group har et bredt perspektiv når det gjelder bærekraft. I fokus er alt fra kundetilfredshet, forhold til underleverandører, helse, like rettigheter, intelligent mobilitet og nettverk og ikke minst utvikling av miljøvennlige produkter, som de ladbare bilene.

- Den verden vi lever og arbeider i forandrer seg raskere enn noen gang før. Vi som selskap må være med på å drive fremtidens mobilitet i riktig retning for våre kunder, samarbeidspartnere og medarbeidere. Retning, sikkerhet og tillit – dette er verdier som vil fortsette å være sentrale og selve fundamentet for vår teknologiske fremgang, sa Winterkorn.

Høydepunktene i rapporten er at for første gang er hele 57 modellvarianter som slipper ut under 95 gram CO2 per km tilgjengelig. De siste fire årene har gruppen klart å redusere utslippene i produksjonen med 19,3 prosent. Volkswagen støtter 200 forskjellige sosiale prosjekter i verden. I Pune i India har Volkswagen bygget en ny fabrikk og sammen med 69 underleverandører skaffet 13.500 nye jobber.

Rapporten er tilgjengelig på http://sustainabilityreport2014.volkswagenag.com/
Foto og video: www.youtube.com/user/volkswagengroup.