Volkswagen og Amazon utvikler Industrial Cloud

Volkswagen og Amazon Web Services (AWS) skal sammen utvikle Volkswagen Industrial Cloud. Selskapene annonserer et flerårig samarbeid.

Volkswagen og Amazon Web Services (AWS) skal sammen utvikle Volkswagen Industrial Cloud. Selskapene annonserer et flerårig samarbeid.

Volkswagen Industrial Cloud skal samle data fra maskiner, anlegg og systemer fra samtlige 122 fabrikker i Volkswagenkonsernet. Dette vil gi nye muligheter for å optimere prosesser i produksjonen, slik at produktiviteten i fabrikkene kan økes.

På lang sikt er målet å integrere Volkswagens globale forsyningskjede, med mer enn 1500 underleverandører og partnerbedrifter, fordelt på mer enn 30 000 lokasjoner. Sammen med Amazon Web Service utvikler Volkswagen sin Industrial Cloud som en åpen industriplattform, slik at også andre partnere fra industri, logistikk og handel på sikt vil kunne benytte den.

– Vi vil ytterligere styrke produksjon som en konkurransefaktor for Volkswagengruppen. Vårt strategiske samarbeid med Amazon Web Services legger et viktig grunnlag for det, sier Oliver Blume, styreleder av Porsche AG, og styremedlem i Volkswagen AG med ansvar for produksjon.

Utfyllende ekspertise

– Volkswagenkonsernet, men sin globale ekspertise i bilbygging, og Amazon Web Serivces, med sin teknologiske «know-how», utfyller hverandre veldig godt. Med vår globale industriplattform ønsker vi å skape ett industrielt økosystem, der transparens og effektivitet kommer alle involverte til gode, fortsetter Blume.

– Volkswagens Industrial Cloud vil gjennomgående endre deres produksjons- og logistikkprosesser. Det er nok et eksempel på innovasjonsstyrken og teknologilederskapet til Volkswagen, sier Andy Jassy, administrerende direktør for AWS.

Samarbeidet baserer seg på Amazon-teknologi innen «Internet of Things» (IoT), maskinlæring, samt Computing Services, som er spesielt utviklet for produksjonsteknologi, og som nå tilpasses bilindustriens krav. Volkswagens Digital Production Platform (DPP) utgjør arkitekturen, som fremtidig blir å finne på alle konsernets lokasjoner – og hos tilknyttede samarbeidspartnere.

Siemens i nøkkelrolle

Siemens annonserer allerede at de blir en partner i Industrial Cloud. De vil spille en nøkkelrolle ved å sørge for at maskiner og utstyr fra ulike produsenter i alle de 122 fabrikkene i Volkswagenkonsernet knyttes effektivt til skytjenesten.

– Vi støtter med glede Volkswagen i utviklingen av deres nye Industrial Cloud med vår åpne IoT-plattform MindSphere. Vil vil knytte maskiner og produksjonssystemer mer effektivt sammen med å bruke MindSphere og våre automasjonsplattformer. På denne måten vil Volkswagen, underleverandører og verktøyprodusenter kunne utnytte potensialet i data fra produksjonen mer effektivt. Det vil gjøre produksjonen mer effektiv og fleksibel, samtidig som det forbedrer produktkvaliteten, sier Klaus Helmrich, styremedlem i Siemens AG

Ny teknologi raskere

Den skybaserte plattformen, med sin forenklede datautveksling, er en avgjørende forutsetning for å kunne implementere ny teknologi raskt til alle lokasjoner. Dette gjelder intelligent robotikk, dataanalyse og sammenligning og analysering av fellesprosesser. Nye applikasjoner, for eksempel innen IT-sikkerhet, vil med denne plattformen kunne skaleres opp til lokasjoner over hele verden. Volkswagen vil her ha fordeler av erfaringene til Amazon Web Services.

Ekspertteam fra Volkswagen og AWS skal i felleskap stå for fremdriften i Industrial Cloud. I startfasen vil rundt 220 spesialister arbeide med prosjektet. De befinner seg på flere av Volkswagens IT-kompetansesenter, men også i et felles innovasjonssenter for Industrial Cloud i Berlin. Eksperter i Dresden, München og Wolfsburg bistår ytterligere.

Arbeidet begynner umiddelbart. Teamene har allerede definert 140 utviklingsprosjekt. Eksempler er tjenester for lokalisering av varetransport, innenfor og utenfor fabrikkområdene (vehicle locating service), og analysetjenester for beregning av systemeffektiviteten (overall equipment effectiveness, OEE). Målet er at de første konkrete funksjonene i Industrial Cloud skal være tatt i bruk innen utgangen av 2019.