Volkswagens transparente fabrikk blir senter for fremtidsmobilitet

Volkswagens fabrikk i Dresden har fungert som besøkssenter de siste årene, men nå skal det igjen bygges biler i den spektakulære fabrikken.

Volkswagen investerer mer enn 20 millioner Euro for å gjøre om fabrikken, hvor luksusbilen Phaeton ble produsert, til et senter for fremtidens mobilitet. Samtidig har Volkswagen Sachsen og Dresden startet et nytt samarbeid rundt elektrisk mobilitet og digitalisering som skal gjøre Dresden til en foregangsby for bærekraftig og integrert urban mobilitet.

- Volkswagen Dresden og Sachsen får en god start på veien mot fremtidens mobilitet. Her skal vi gjøre e-mobilitet til vårt varemerke, sier styremedlem med ansvar for utvikling i Volkswagen Group, Dr. Frank Welsch.

Produksjonen i Dresden startet opp igjen i april, og i første omgang er det ett skift på fabrikken som skal produsere Volkswagen e-Golf. I tillegg vil det være mulig for kunder å hente alle Volkswagens elektriske modeller og ladbare hybrider på fabrikken i Dresden – i tillegg til i Autostadt i Wolfsburg.

- Volkswagen skal satse på den transparente fabrikken i Dresden. Produksjonen av nye e-Golf er en ny start, og det er et sterkt signal, sier Welsch.

For et år siden ble fabrikken gjort om til en besøkssenter som viste frem e-mobilitet og digitalisering. Mer enn 40 utstillinger og biler gir de besøkende et interaktivt og engasjerende innblikk i fremtidens transportløsninger. Siden åpningen har mer enn 75 000 mennesker besøkt fabrikken og mer enn 1800 potensielle kunder har prøvekjørt Volkswagens elektriske modeller.

- Volkswagen og Sachsen har et partnerskap som har vist seg suksessfullt, og vi vil jobbe for å fortsette suksessen på alle lokasjoner. Jeg er veldig glad for at vi nå kan starte et nytt kapittel med produksjonen av e-Golf på den transparente fabrikken. Med kunnskapen og de innovative ideene fra universitetene og forskningsinstitusjonene i Sachsen kan vi tilby nøkkelkompetansen som trengs for å utvikle fremtidens mobilitet, sier statsminister i Sacshen, Stanislaw Tillich.

- Med den unike kombinasjonen som gir besøkende muligheten til å oppleve produksjonen av elektriske biler, overlevering, arrangementer og prøvekjøringer vil et besøk på den transparente fabrikken være en uforglemmelig opplevelse for kundene. Vi vil gi dem nærkontakt med fremtidens mobilitet, sier styremedlem i Volkswagen Sachsen, Dr. Siegfried Fiebig.

- Jeg er veldig glad for at produksjonen nå starter igjen. Dette er et sterkt tegn på Dresdens status som industriby. Vi får omsider en bil bygget i Dresden igjen, og nå har den elektrisk motor. Dette passer veldig godt inn i våre visjoner for byens fremtid hvor vi planlegger å transformere byen til en bærekraftig urban region. For oss betyr fremtidsrettet mobilitet ikke bare autonom kjøring og sammenkoblede løsninger, men også innovative drivverk som reduserer utslipp. Sammen er vi på rett vei mot en smart by, sier ordfører i Dresden, Dirk Hilbert.

Volkswagen Sachsen og Dresden har signert en omfattende samarbeidsavtale som skal gjøre delstadshovedstaden til en modell for elektrisk mobilitet, digitalisering og innovative flåteløsninger. Blant tiltakene som er nevnt i avtalen finner man blant annet utvidelse av ladeinfrastruktur, overgang til elektriske biler for kommunale selskaper, innovative bildelingsløsninger og utviklingen av et støttesystem for startup-selskaper innen mobilitetstjenester.