Rekordhøyt salg og bransjeledende i digitale tjenester

På et pressemøte torsdag 25. august oppsummerte ledelsen i Harald A. Møller AS status for salg så langt i år og presenterte selskapets digitale satsning.

- Vi estimerer et totalmarked i Norge på 183.000 biler i 2016, fordelt på 150.000 personbiler og 33.000 lettere kjøretøyer, sa Terje Male, administrerende direktør i Harald A. Møller AS.

Terje Male kunne fortelle om historisk god salgsutvikling så langt i år, med en økning på 4,3% i kontraktsinngangen mot 2015. Kontraktsbeholdningen er opp 6,8% mot fjoråret.

Bransjeledende i digitale kanaler
Leder for digitale tjenester, Tonje E. Bakke, presenterte de digitale prosjektene som alle er ledd i selskapets ambisjon om å være bransjeledende i digitale kanaler. I løpet av det siste året har digitalt salg blitt testet ut for Volkswagen, Audi og SKODA i Norge.

- Vi har pilotert fire modeller digitalt, og vi tror at omtrent 10% av bilsalget kan være digitalt i Norge, sa Tonje E. Bakke. Samtidig har våre piloter vist at samspillet med forhandlerne er helt avgjørende også i den digitale salgsprosessen.

Bakke fortalte også om appen «Mitt bilhold», som har hatt en såkalt «soft» introduksjon og så langt har blitt lastet ned av 22.000 brukere. Med den nye appen «Mitt bilhold» kan nå alle eiere av bilmerkene Volkswagen, Volkswagen Nyttekjøretøy, SKODA og Audi få bilens servicehistorikk og tilgang til servicetjenester rett i lomma.

EA189
Arne Lyslo Kristiansen oppdaterte med siste status i EA189-saken. Fabrikkene har nå frigjort programvare for ca 40.000 biler på det norske markedet. Reparasjonsgraden er nå 75% på de første oppgraderingsbølgene.

- Vi er nå godt i gang med oppgraderingene og kaller inn kundene så snart programvare for de enkelte bilmodellene er klare. Vi forventer en oppslutning på 80-90% på første innkallingsrunde, sa Arne Lyslo Kristiansen, direktør for servicemarkedet i Harald A. Møller AS.

I løpet av 2016 vil en vesentlig del av det totale antall berørte biler være oppgradert. Oppgraderingene fortsetter inn i 2017.