Produsenter

Volkswagen-konsernet med store mobilitetsambisjoner.

"We provide freedom to move"

- En viktig del av vår strategi er å ta en sentral posisjon innenfor urbane, smarte mobilitetsløsninger og bykonsepter. Her har vi fabrikken i ryggen, sier konsernsjef i Møller Mobility Group, Petter Hellman.

Volkswagen Group er verdens største bilprodusent. Konsernet har satt en ny strategi «NEW AUTO – Mobility for generations to come», som skal ta virksomheten gjennom de store, globale endringerene i bilindustrien. Strategien skal sikre at Volkswagen fortsetter å spille en viktig rolle, og sikre transformasjonen til et software-orientert selskap.

- Mobilitet, digitalisering og bærekraftige løsninger er industriens viktigste drivere fremover, i tillegg til bilsalget slik vi kjenner det i dag, sier Hellman.

Volkswagen-konsernet sier selv at dette er den største endringsprosessen i selskapets historie, med oppmerksomheten rettet mot å endre kjernevirksomheten og realisere potensialet i nye inntektsstrømmer. Volkswagen-konsernet har også etablert selskapet MOIA som skal utvikle mobilitetstjenester.

- At fabrikken er tidlig ute med å gå nye veier gjør at Møller Mobility Group er godt rustet til å møte endringene. I fremtiden må vi være en offensiv tjenesteleverandør også av smarte mobilitetsløsninger så vel som av fysiske produkter, sier Hellman.


Volkswagen Group treffer med sin e-offensiv

Volkswagen planlegger å produsere 800 000 fullt elektriske biler globalt i 2022 og 1,3 millioner i 2023. Dette av i alt rundt 7 millioner produserte biler.

Mer informasjon om 2023-tall fra konsernset finner du her

«Way to Zero»

Det er ingen tvil om at CO₂-utslipp forårsaket av mennesker må reduseres så raskt som mulig. Volkswagen Group har valgt å ta sitt ansvar og ønsker å bli en del av løsningen i stedet for en del av problemet. Derfor har konsernet forpliktet seg til målene i Paris-klimaavtalen om et klimanøytralt samfunn innen 2050.

Volkswagen investerer rundt 30 milliarder euro i elektrisk mobilitet på tvers av konsernet – ni milliarder av det alene i Volkswagen-merkets ID-familie.

ID.3 er den første elbilen i Volkswagens historie som ikke bare har en CO₂-nøytral produksjon, men som også er CO₂-nøytral ved utlevering. Når det gjelder selve produksjonen, har det blitt iverksatt tiltak for energieffektivisering og gått over til grønn strøm.

Alle elbilene i ID.-familien leveres med et sertifikat for CO2-nøytral produksjon og leveranse i henhold til TUV NORD-standard TN-CC 0203.