ID 0311

Bilimport

Vi skal være en målrettet samarbeidspartner. Volkswagen-konsernets ambisjoner inspirerer oss til å være markedsleder i våre markeder.

Te Møller Mg 7536

Norge

Harald A. Møller AS er Norges største bilimportør, og har siden oppstarten importert over én og en halv million biler til norske kunder. Våre merker Volkswagen personbil, Volkswagen Nyttekjøretøy, Audi og ŠKODA har alle svært solide markedsposisjoner i det norske markedet. Samtidig har SEAT og CUPRA etablert seg med digital tilstedeværelse og nye konsepter for kjøp, bruk og deling av bil.

Det ble satt ny salgsrekord for personbiler i Norge i 2021 med 176.276 registrerte biler - og dermed ble den 35 år gamle rekorden fra 1986 slettet.

Mens Volkswagen ble Norges nest største bilmerke i 2021, ble Audi og ŠKODA henholdsvis Norges 6. og 7. største bilmerke.

Volkswagen Nyttekjøretøy ble Norges største merke på varebil for 17. året på rad i 2021, og hadde også mest solgte modell.

Samlet ble det registrert 37.269 personbiler av konsernets merker i 2021, noe som tilsvarer en markedsandel på 21,2 prosent. Dermed var mer enn hver femte registrerte bil i 2021 fra et av Møller-merkene.

Elbil-andelen for konsernet endte for personbiler på hele 79 prosent i 2021, 10 prosent opp fra 2020.

Norges største bilimportør
I 2021 ble det registrert 213.545 nye personbiler og nyttekjøretøy i Norge. Totalt ble 44.070 (person og nytte) importert av Harald A. Møller AS, en andel på 20,6 prosent. Dette gjør Harald A. Møller AS til Norges største bilimportør. Importøren passerte i 2021 1,5 millioner biler importert til Norge.

Volkswagen nest største bilmerke i Norge
Volkswagen har vært Norges mest kjøpte bilmerke hvert år fra 2010 til 2020. I 2021 ble Volkswagen med 16.926 biler Norges nest største bilmerke, med en markedsandel på 9,6 %. Volkswagen ID.4 ble Norges tredje mest solgte bilmodell med 8.645 registrerte biler.

Ny Audi-rekord
Audi hadde Norges mest solgte bilmodell i 2020. Det tyske premium-merket fortsette på suksess-reisen i 2021, og med 10.355 registrerte biler ble det nok et rekordår for Audi. Aldri før har det blitt registrert flere Audi-er i Norge.

All time high for ŠKODA
ŠKODAs første år med Enyaq skulle vise seg å bli merkets beste år noensinne i Norge. 9.856 nye ŠKODA ble registrert i Norge i fjor, noe som er det høyeste noen gang for merket. Det holdt også til 7.-plass på registreringsstatistikken.

Størst på nyttekjøretøy for 17. året på rad
Volkswagen Nyttekjøretøy var også i 2021 det største merket i segmentet for varebiler under 3,5 tonn og ble Norges mest kjøpte nyttekjøretøy for 17. år på rad. 6.801 registrerte biler i løpet av året ga en markedsandel på 20,0 prosent.

Kraftig økning i elektriske biler
113.715 av de nye bilene som ble registrert i 2021 var elektriske biler. Det betyr at elektriske personbiler i fjor utgjorde over 64,5 % av det totale personbilsalget.

Elbilmarkedet i Norge har på få år gått fra å være et nisjemarked til å bli en svært betydningsfull del av nybilmarkedet. Møller Mobility Group har som ambisjon å fortsette å være ledende på ladbare biler.

Harald A. Møller AS importerer til forhandlere over hele landet
Bilene Harald A. Møller AS importerer selges gjennom et landsdekkende forhandlernett bestående av mange privateide forhandlere, samt forhandlere eid av Møller Bil. Forhandlernettet består av 32 Audi-forhandlere, 71 Volkswagen-forhandlere og 42 ŠKODA-forhandlere. Volkswagen Nyttekjøretøy distribueres til 69 forhandlere.

ISO 14001
Harald A. Møller AS ble i desember 2011 sertifisert i henhold til miljøstyringssystemet ISO 14001. Sertifiseringen formaliserer vårt miljøengasjement, og forplikter oss i enda større grad til å ta miljøansvar og iverksette tiltak som kan bidra til å redusere den totale miljøbelastningen fra vår virksomhet.

ISO 14001-standarden krever at vi kartlegger alle miljøbelastninger og iverksetter tiltak for å utbedre prosedyrene på prioriterte områder. ISO 14001 fastsetter en føre var-praksis for vår innvirkning på miljøet. Kontinuerlig forbedring og overholdelse av regelverk er sentrale bærebjelker for ISO 14001. Sertifiseringen er utført av en uavhengig tredjepart (TÜV).

Vi er stolte over våre initiativ for klimaet, og at miljøhensyn er en viktig del av vårt verdigrunnlag. ”Omtenksom” betyr for oss å ta godt vare på og vise omtanke for våre medmennesker og miljøet. Med hjelp fra våre engasjerte kolleger skal vi gjøre miljøvennlige valg, og bevisstgjøre oss selv, våre samarbeidspartnere, våre kunder og våre gjester til å ta være miljøbevisste.

Omfattende logistikk og IKT
Møller Digital utvikler og drifter Møller Mobility Groups integrerte dataløsninger og har over 4.500 brukerkontoer. Med eksterne blir det totalt rundt 6.600. Møller Logistikk utfører logistikktjenester for Harald A. Møller AS og de norske forhandlerne. Ambisjonen til Møller Logistikk er å være bransjens ledende på logistikktjenester, noe som innebærer ambisiøse mål innenfor områdende kvalitet, produktivitet, ledetider og miljø. Totalt er det 240 medarbeidere tilknyttet Møller Logistikk. Disse befinner seg på sentrallageret på Skedsmo og på import- og klargjøringsanlegget på Bekkelaget.

Informasjon for frie verksteder

Verkstedlitteratur, verktøy og diagnosesystemer er tilgjengelige også for frie verksteder. Som en seriøs aktør kan du til og med søke verkstedsertifisering for ett eller flere av våre merker. Uavhengig av hvor stort du driver, har du tilgang til vår service- og reparasjonslitteratur på nettsiden erWin.

Te Møller Mg 9506

Baltikum

Møller Mobility Group er en betydelig aktør i det baltiske bilmarkedet. Moller Baltic Import importerer Audi og Volkswagen til de baltiske landene.

Vår import av Audi og Volkswagen til Litauen startet i 1997. Fra 2002 overtok også Møller Mobility Group importansvaret for Audi i Latvia, og fra og med 2005 importrettighetene for Volkswagen i Latvia og i Estland. Vår markedsandel indikerer tydelig at vi er en sentral aktør i det baltiske markedet.

Volkswagen og Audi er begge godt etablerte merkevarer. Volkswagen personbil hadde i 2021 en markedsandel på 10,9 prosent, og Volkswagen Nyttekjøretøy 10,8 prosent. Audi hadde i samme periode en markedsandel på 1,7 prosent.

Møller Auto Baltic har 12 utsalgssteder i Estland, Latvia og Litauen og ett skade- og lakk verksted i Latvia.

500x383 Audi e tron S

Sverige

I Sverige er Møller Bil forhandler av Volkswagen, Audi, Skoda, Seat, Cupra og Porsche, og har med sine 14 utsalgssteder en betydelig posisjon.

Møller Bil er Sveriges nest største forhandlergruppering av Volkswagen, Audi, ŠKODA, SEAT og CUPRA med til sammen 13 utsalgssteder.

I tillegg kjøpte Møller Bil den frittstående forhandleren Porsche Center Örebro høsten 2020. Porschevirksom heten vil vokse ytterligere ved at Møller Bil er i ferd med å etablere Porsche Center Uppsala og Porsche Center Västerås, som vil åpne våren 2023.